Berkvens Greenhouse Mobility en Octiva gaan krachtige samenwerking aan

  • juni 2023
Wil je meer over ons lezen?
Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief om vaker van ons te horen!

Berkvens Greenhouse Mobility en Octiva gaan krachtige samenwerking aan

Om hun snelle internationale groei te ondersteunen, gaan Berkvens Greenhouse
Mobility en Octiva nauw samenwerken. Samen kunnen ze aan het moderne
glastuinbouwbedrijf een compleet productportfolio aanbieden op gebied van
logistiek en automatisering.

Compleet aanbod van intelligente producten
De sterkte van de samenwerking zit hem in focus te houden op de sterktes van beide partijen en ieder deze sterkte te laten uitspelen. Beide spelers richten zich op de wereldwijde Controlled Environment Agriculture-markt. Zo ontwikkelt, produceert en installeert Berkvens Greenhouse Mobility (gevestigd in Asten en Bleijswijk, Nederland) complete kaslogistieke oplossingen m.b.t. glasgroenten, dat zijn heel concreet producten zoals schaarhoogwerkers, oogstwagens en AGV voor in de kas. Octiva creëert met teams in De Lier (Nederland) en Leuven (België) robotische arbeidsautomatiseringsoplossingen, in nauwe samenwerking en ten dienste van innovatieve telers. Octiva heeft autonome toepassingen zoals UV-C gewasbescherming, scouting, autonoom spuiten en verspreiden van nuttigen, en vele innovaties nog in ontwikkeling.

Kracht en snelheid door samenwerking
Beide partijen geloven in versnelling door samenwerking. Als zusterbedrijf van Taks Handling Systems, is Berkvens Greenhouse Mobility in staat om de teler een totaaloplossing te bieden zowel in de kas als in de verpakkingshal. De robotica van Octiva maakt dit plaatje compleet. Door haar link met Priva heeft ze niet alleen toegang tot een wereldwijd netwerk, maar ook een verregaande integratie met de bestaande managementsystemen. Ook het partnership met Continental dat vorig jaar werd afgesloten door Octiva kadert in deze filosofie: zo veel mogelijk partijen samenbrengen die top zijn in hun vakgebied. De Berkvens-Octiva alliantie laat toe om de teler nog beter te ondersteunen in het kiezen van de optimale oplossing.

Totaalaanbieder voor wereldwijde projecten
Arie Meeuwissen (CEO, Berkvens Greenhouse Mobility) en Tom Coen (CEO, Octiva) zijn de drijvende kracht achter de samenwerking met een duidelijke visie om gezamenlijk een leidende positie in de wereldwijde markt van glastuinbouw te verkrijgen en te behouden. Het doel is een compleet aanbod van intelligente producten te kunnen bieden voor het invullen van alle logistieke en robotica-vraagstukken. Tom en Arie zijn heel enthousiast over de samenwerking. Tom: “we geloven dat de bedrijfscultuur, de kwaliteit van producten én onze innovatiekracht volledig bij elkaar passen”. Zowel Berkvens Greenhouse Mobility als Octiva zijn reeds internationaal actief en hebben een uitstekende kwaliteitsreputatie. Arie: “beide bedrijven werken aan innovatieve ontwikkelingen, vaak samen met hun klanten. Efficiënte en ergonomische oplossingen zijn hierbij de voornaamste pijlers. Het groeiperspectief heeft als overkoepelend doel om totaalaanbieder te zijn voor complete projecten binnen de glastuinbouw wereldwijd.”

Gezamenlijk aanbod
Door de samenwerking kan een klant bij beide partijen terecht voor alle uitdagingen in de kas die hij dagelijks tegenkomt. Hierbij kan een oplossing geboden worden voor vrijwel iedere teelt met de juiste producten in disciplines als gewasverzorging (o.a. buisrailwagens), oogst en transport (met focus op arbeidsbesparing, waarborgen van een hoge kwaliteit van geoogste producten en bieden van een comfortabele en ergonomische werkomgeving, van handmatige tot AGV oogstwagens en in de toekomst ook volledig autonoom oogsten), gewasbescherming (zoals handmatige en volautomatische spuitwagens, tankspuitwagens en zowel volledig automatische als semiautomatische UV-C-units), en scouting en verzamelen van data (voorspellen van oogsten, het detecteren van ziekten en plagen, het inschatten van de groei van gewassen, het registreren
van arbeid, en nog veel meer).

Ontmoet ons op Greentech
Onze adviseurs en producten zijn aanwezig op GreenTech 2023 in Amsterdam. Wij nodigen u dan ook van harte uit op een van onze standen: Berkvens Greenhouse Logistics: stand 02.427 en Octiva: stand 01.424. Hopelijk tot dan!

OVER OCTIVA
Octiva bouwt robotica-oplossingen voor de Controlled Environment Agriculture (CEA), in samenwerking met en ten dienste van innovatieve telers. Octiva is in 2021 ontstaan door een fusie tussen Priva’s robotoplossingen en Octinion’s landbouwrobotica. Priva is een van de wereldwijde leiders in procescontrole in de tuinbouw. Octinion is gekend voor innovatieve landbouwrobots. Met teams in De Lier (Nederland) en Leuven (België), en via een samenwerking met Continental rond de opschaling van haar mobiliteitsplatform heeft Octiva ongeveer 50 werknemers.

www.octiva.tech

OVER BERKVENS GREENHOUSE MOBILITY
De internationale glastuinbouw is een groeiende en dynamische markt. Trends laten verschillende invalshoeken zien afhankelijk van het continent waarop glastuinbouw bedreven wordt. Hierdoor vraagt de markt ontwikkeling van kas logistieke oplossingen die multifunctioneel inzetbaar zijn. Oplossingen voor regelmatig wisselende gewassen voor de tuinder die voor topkwaliteit en efficiëntie gaat.. Samen met het zusterbedrijf Taks Handling Systems worden als groep, complete turnkey oplossingen aangeboden in 26
landen. De eigen engineering, productie, installatie en service wordt in de groep met een team van 150 medewerkers gerealiseerd.

www.berkvensgm.nl

Contact

Wil jij meer informatie over Berkvens onze producten of wellicht dit nieuwsitem? Neem dan contact op met ons.

Stel een vraag

Solliciteer direct en stuur je CV met motivatie naar personeelszaken@berkvensgm.nl. We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 2 weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek. Voor vragen kun je contact opnemen met Eric Voogt via bovenstaand e-mail adres of bel naar 0493-670 087.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsarchief

  • NNovember 2020
  • NOktober 2018
  • NSeptember 2014